Close
Aleea Perlei, nr. 6 (CARTIER ALBERT PLOIEŞTI)   107071 - sat Ploieştiori, comuna Blejoi, judeţul Prahova (ROMÂNIA)
Luni - Duminică 8:00 - 20:00

Despre arcurile cu gaz şi amortizoarele Stabilus

De o lungă perioadă de timp, arcurile cu gaz şi amortizoarele Stabilus sunt recunoscute pentru folosirea lor cu succes în industrie, automobile, mobilă, medical, scaune ergonomice etc., devenind un element de design practic, folosit în aplicaţii diferite.

Designul compact, nivelul înalt de operativitate şi siguranţa sunt câteva dintre motivele pentru creşterea constantă în utilizarea arcurilor cu gaz în cele mai variate aplicaţii.

Arcurile cu gaz STABILUS sunt fabricate din materiale de înaltă calitate care pot fi reciclate fără probleme, dacă sunt eliminate corespunzător.

În acest scop, gazul (azot) închis și uleiul trebuie evacuate în conformitate cu reglementările relevante privind protecția mediului și prevenirea accidentelor.

Proiectarea tehnică a arcului cu gaz trebuie să fie adaptată aplicației respective. Baza pentru aceasta sunt specificațiile și desenele. Dacă este posibil, cerințele trebuie discutate împreună cu Stabilus.

QXBsaWNhYmlsaXRhdGU=

Ori de câte ori este posibil, arcurile de gaz ar trebui instalate astfel încât tija pistonului să fie îndreptată în jos, în starea inactivă, deoarece instalarea specifică non-orientării necesită o atenție deosebită. Aceasta asigură lubrifierea optimă a sistemului de ghidare și etanșare.

TW9kJTIwaW5zdGFsYXJl

Pentru o durată lungă de viață, arcurile cu gaz nu trebuie să fie supuse forțelor de încovoiere aplicate prin racordurile de capăt. Utilizarea unor fitinguri finale adecvate, cum ar fi îmbinările înclinate, asigură cuplarea fără blocare.

RHVyYXRhJTIwZGUlMjBmdW5jJUM1JUEzaW9uYXJl

Funcționarea corespunzătoare depinde, în principal, de suprafața tijei pistonului și de etanșarea care menține presiunea gazului în interior. Pentru a le proteja, arcurile cu gaz nu trebuie supuse niciunei solicitări de îndoire. Deteriorările cauzate de prelucrarea mecanică, de contaminanți sau de vopseaua de pe tija pistonului pot duce la defectarea arcurilor de gaz. În plus, sudarea arcului de gaz nu este în mod explicit recomandată. Modificările și manipulările, impactul, solicitarea de întindere, încălzirea, supra-vopsirea sau îndepărtarea amprentei trebuie, de asemenea, evitate. Dispozitivele neconforme nu trebuie puse în funcțiune.

RnVuYyVDNSVBM2lvbmFyZQ==

Arcurile gaz Stabilus sunt proiectate pentru un domeniu de temperatură de -30°C și + 80°C. Desigur, există și arcuri cu gaz specializate pentru aplicații complexe.

SW50ZXJ2YWwlMjBkZSUyMHRlbXBlcmF0dXIlQzQlODM=

Arcurile cu gaz Stabilus nu necesită întreținere! Nu necesită gresare sau lubrifiere. Acestea sunt concepute pentru aplicațiile respective și, atunci când sunt instalate corespunzător, funcționează fără probleme mai mulți ani.

RHVyYXQlQzQlODMlMjBkZSUyMHZpYSVDOCU5QiVDNCU4MyUyMCVDOCU5OWklMjAlQzMlQUVudHJlJUM4JTlCaW5lcmU=

Dacă este necesară păstrarea arcurilor cu gaz, poziția preferată de depozitare este cu tija pistonului îndreptată în jos. După o perioadă maximă de depozitare de 6 luni, arcurile cu gaz trebuie acționate. Pentru a evita deteriorarea, arcurile cu gaz nu trebuie transportate niciodată ca material vrac. În plus, foliile și benzile adezive trebuie evitate, deoarece pot deteriora arcurile de gaz.

VHJhbnNwb3J0JTIwJUM4JTk5aSUyMGRlcG96aXRhcmU=
Atunci când nu mai este nevoie de Arcurile cu gaz, acestea trebuie aruncate într-o manieră ecologică. Pentru a realiza acest lucru, acestea trebuie să fie deschise, gazul de azot comprimat eliberat și uleiul golit.
RGlzcG96aSVDOCU5Qmll

AMAS ARCURI CU GAZ S.R.L. vă poate oferi sprijin tehnic în alegerea arcului cu gaz corespunzător şi instalarea acestuia, pentru aplicaţii specifice.